BESTUUR

Het bestuur van 2018-2019

Klik op de foto om naar het LinkedIn-profiel te gaan

Maxime Liebaert

President

Maxime is 21 jaar en begint aan zijn master rechten. Na een jaar de functie Vice-President S&C te hebben bekleed, zal hij nu de President van ELSA Antwerpen zijn. Hij heeft een sterke interesse ontwikkeld voor het vennootschapsrecht en handels- en economisch recht, waarin hij zich ook verder zal specialiseren in zijn master. Als President staat hij in voor de externe relaties van ELSA Antwerpen, het leiden van het bestuur en de groei van ELSA Antwerpen. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de hockeyvelden van de Royal Victory Hockey Club te Edegem en in het Antwerpse studentenleven.

Marlies Ecker

Secretary General

Marlies is 21 jaar en begint aan haar tweede jaar bij ELSA Antwerpen. Dit jaar zal zij de taak van Secretary-General op zich nemen. Als verantwoordelijke voor de interne werking zal zij het team naar best vermogen ondersteunen opdat de vereniging zo efficiënt mogelijk kan werken. Ook vindt zij het belangrijk om dit jaar nog meer in te zetten op het samenbrengen van het lokale met het internationale aspect van de vereniging en wilt zij de mogelijkheden die ELSA biedt nog beter op de kaart zetten bij de Antwerpse studenten.

Emma De Coninck

Treasurer

Emma, 20 jaar, 1ste master, 1ste jaar ELSA. Een brede blik, een ruime visie met een wereldwijde interesse voor milieu en mens. Een internationale smaak, de drang om te reizen zorgt voor de ingrediënten. Met een ambitieuze honger naar Global Justice en de motivatie om dit alles toe te voegen aan de ELSA receptuur. Voor haar eerste ELSA-jaar zal Emma de rol van Treasurer vervullen. Structuur, heldere communicatie en vlotte samenwerking zullen de fundamenten van haar aanpak vormen.

Isabel hazenbosch

Director Public Relations

Isabel is 21 jaar en begint aan haar Master Rechten. Het is haar tweede jaar in ELSA Antwerpen en ze heeft vorig jaar de functie van VP STEP bekleed. Dit jaar zal zij de functie van Director PR op zich nemen waarbij ze vooral een goede samenwerking met de partners wil verzekeren. Doorheen de rechtenstudies is haar interesse in het sociaal recht en het strafrecht gegroeid, waar ze dan ook graag in wil voortgaan. Verder is ze internationaal gericht en vindt ze het belangrijk om ELSA Antwerpen meer internationaal op de kaart te kunnen zetten.

Manon Van Wassenbergh

Vice President - Academic Activities

Manon is 20 jaar en begint aan haar derde bachelor in de rechten. Momenteel is ze de verantwoordelijke voor de talrijke academische activiteiten die ELSA Antwerpen organiseert. Ook zal ze meewerken aan de ELSA Law Summer School. Dit omdat ze het zeer belangrijk vindt om meer internationale communicatie tussen rechtenstudenten van over heel Europa te bewerkstelligen. Daarnaast heeft Manon nog vele andere interesses waarmee ze voor verschillende evenementen haar steentje wilt bijdragen.

Lauranne Wouters

Vice President - Seminars & Conferences

Lauranne zal dit academiejaar instaan voor enerzijds de lezingen en debatten en anderzijds de derde editie van de Summer ELSA Antwerp Law School. Bij de lezingen en debatten wil Lauranne focussen op een gevarieerd aanbod binnen verschillende rechtstakken. Op deze manier vindt elke rechtenstudent ongetwijfeld een lezing binnen zijn/haar interesseveld.  Wat betreft de Summer ELSA Antwerp Law School is haar doel een leerrijke omgeving te creëren voor Europese studenten. Zij hecht hierbij veel belang aan het internationaal netwerken, waarvoor ELSA tenslotte bekend staat.

 

Beth Grieten

Vice President - Marketing

Beth is 20 jaar en zit in haar 3de bachelor rechten. In haar vrije tijd is ze graag op een creatieve manier bezig (tekenen, schilderen,…). Sinds vorig jaar gebruikt ze die creativiteit ook om haar functie als VP Marketing binnen ELSA Antwerpen te vervullen. Daarnaast is Beth ook een echte dierenvriend en werkt ze in de vakanties op de kinderboerderij van haar moeder.

Laure Maes

Vice President - Student Trainee Exchange Program

Laure zit in haar tweede Master Rechten en heeft gekozen voor de modules rechtshandhaving en ondernemingsrecht. Na een jaar als algemeen bestuurslid te hebben meegewerkt, start ze nu aan haar tweede jaar binnen ELSA als Vice President STEP. Het mag dan ook niet verbazen dat ze focust op het internationale aspect van ELSA en studenten d.m.v. buitenlandse stages graag met de (internationale) praktijk wilt laten kennismaken. 

Yoram Descheemaeker

Director Information Technology

Dit academiejaar is het derde dat Yoram in het bestuur van ELSA Antwerpen zit. Het eerste jaar was hij de Treasurer om vervolgens verkozen te worden tot President van ELSA Antwerpen voor het academiejaar 2017-18. Dit jaar zal hij als Director IT instaan voor het onderhouden van de website, het beheren van de mail en dergelijke meer. Ook deze nieuw vormgegeven website werd door hem op punt gesteld. Yoram volgt dit jaar de Manama-opleiding Fiscaal Recht aan de UAntwerpen.  

Anton Dedecker

Public Relations

Anton is 22 jaar oud en zit in zijn derde bachelor rechten aan de Universiteit Antwerpen. Binnen het bestuur van ELSA Antwerpen zal hij tijdens het academiejaar 2018-2019 functioneren als General Board Member. Naast zijn passie voor recht, heeft hij een zwak voor geschiedenis en voetbal.

Axel De Hoon

Public Relations

Axel zorgt als lid van het PR-team voor een vlotte samenwerking met de verscheidenen partners. Hij is 19 jaar en zit in zijn 2de bachelor rechten. Naast zijn studies volgt hij nauwgezet de actualiteit en in het bijzonder de politiek. 

Anke Istace

Board Member

Dit jaar begint Anke aan het laatste jaar van haar rechtenopleiding en daarbij is een engagement binnen ELSA Antwerpen onmisbaar. Haar functie als Director Public Relations zegt ze vaarwel, maar ook dit jaar is ze vastbesloten studenten en professionals dichter bij elkaar brengen. Daarnaast zal ze mee instaan voor de algemene werking van ELSA Antwerpen en zal ze ondersteuning bieden bij de organisatie van evenementen allerhande.

Thomas

Thomas Swennen

Board Member

Thomas is 21 jaar oud en zit in zijn 3e bachelor rechten. Interculturaliteit, community-building en een kritische blik zijn woorden die hem eigen zijn. Daarmee wil hij dit jaar een bijdrage leveren aan het team als algemeen bestuurslid. 

Thibaut Verhofstede

Board Member

Thibaut is 20 jaar en zit in zijn derde Bachelor Rechten aan de UAntwerpen. Hij begint zijn eerste jaar bij ELSA Antwerpen als algemeen bestuurslid. De komende jaren zou hij graag veel ervaring willen opdoen en interessante mensen leren kennen. Dit jaar zal hij o.a. instaan voor de organisatie van het STEP programma, de Codex workshop en de Summer Law School.

32673705_10204669986906727_2873348449762279424_o

Max Ryckx

Board Member

Max is 22 jaar en zit in zijn master rechten. Hij is erg geïnteresseerd in internationaal en Europees recht. Naast zijn rechtenstudie is hij dagelijks te vinden op zijn hockeyclub Royal Victory HC te Edegem. Naast zelf te spelen zet hij zich op deze club al jaren in als trainer van kinderen, kinderen met een mentale beperking en volwassenen. De tijd die deze enthousiaste jongeman daarna nog overhoudt, besteedt hij aan ELSA en aan zijn andere passie: fotografie.