Student Trainee Exchange Programme

Waarom moet u voor STEP kiezen?

De volledige naam luidt: Student Trainee Exchange Programme of met andere woorden stages in het buitenland. Dit programma biedt ELSA-leden een brede catalogus van internationale stages. Ons doel is ervoor te zorgen dat rechtenstudenten en jonge advocaten de mogelijkheid hebben om werkervaring op te doen in het buitenland. De stages zijn divers, duren tussen de 2 weken en 2 jaar en bevatten verschillende rechtsgebieden. De stages vinden meestal plaats bij advocatenkantoren, maar kunnen ook gebeuren bij openbare instellingen, accountantskantoren, internationale organisaties, enzovoort.

Wat maakt STEP bijzonder?

In vergelijking met andere stageprogramma’s biedt ELSA de stagiairs een persoonlijke benadering gedurende de hele stage. ELSA biedt dus bijstand bij het vinden van huisvesting, het verkrijgen van visa en het organiseren van sociale evenementen om de stagiair te betrekken bij het dagelijkse leven van de lokale gemeenschap.

Hoe zal STEP voor u kiezen?

Onze stages vereisen verschillende kwalificaties. Ze zijn enkel beschikbaar voor ELSA-leden. Dit zijn meestal studenten, maar kunnen ook pas afgestudeerden zijn. Daarnaast zijn een goede motivatiebrief en CV goud waard. Presenteer uzelf in de best mogelijke manier, maar hou het kort en krachtig. Tenslotte zal er gekeken worden naar de studievoortgang en zal uw talenkennis en kennis per domein getest worden.

Kortom, haal het meeste uit het ELSA-lidmaatschap, appliqueer, solliciteer, doe praktische juridische ervaring op en beleef de cultuur van een ander land!

Wil je meer weten over STEP?