Over ons

ELSA, de European Law Student’s Association, is een internationale, onafhankelijke, niet-politieke organisatie, zonder winstoogmerk, voor en door studenten. We bestaan uit studenten en afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in professionele en persoonlijke ontplooiing naast hun universitaire studies. ELSA Antwerpen biedt hier het ideale platform voor aan. Bovendien zijn we een brug tussen studenten en de juridische arbeidsmarkt in Antwerpen maar ook doorheen Europa.

Vijf rechtenstudenten uit Oostenrijk, Hongarije, Polen en West-Duitsland stichtten ELSA in 1981. Vandaag de dag is ELSA ’s werelds grootste netwerk van rechten studenten. We zijn actief in 44 landen, 375 rechtenfaculteiten en hebben over heel Europa meer dan 50 000 leden waaronder studenten en jonge juristen. Daarmee is ze de grootste juristenvereniging ter wereld. Haar visie van samenwerking als motor van vooruitgang blijft ook na de val van de muur bestaan.

ELSA Antwerpen organiseert een grote waaier aan academische en professionele evenementen die binnen de ELSA-visie passen. We bieden onze leden de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien kunnen leden van ELSA deelnemen aan onze stage programma’s en bijdragen tot de officiële publicaties van ELSA International. Het ELSA netwerk bereidt actieve leden voor op hun carrière door de (internationale) ervaringen die ze bij ELSA Antwerpen opdoen.

In Antwerpen denken we mee over hoe Europa en de wereld nog meer één kan worden. Dit doen we voornamelijk met academische activiteiten.

0
Opgericht in
0
Aantal rechtenfaculteiten vertegenwoordigd
0
Aantal landen
0
Aantal leden wereldwijd