Over ons

ELSA, de European Law Student’s Association is een internationale, onafhankelijke, niet-politieke organisatie, zonder winstoogmerk, voor en door studenten. We bestaan uit studenten en afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in professionele en persoonlijke ontplooiing naast hun universitaire studies. ELSA Antwerpen biedt hier het ideale platform voor aan. Bovendien zijn we een brug tussen studenten en de juridische arbeidsmarkt doorheen Europa.

ELSA Antwerpen organiseert een waaier aan academische en professionele evenementen die binnen de ELSA-visie passen. We bieden onze leden de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien kunnen leden van ELSA deelnemen aan onze stageprogramma’s en bijdragen tot de officiële publicaties van ELSA International. Het ELSA netwerk bereidt actieve leden voor op hun carrière door de (internationale) ervaringen die ze bij ELSA Antwerpen opdoen

Wat doen we?

  • Lezingen Jobdays Galabal
  • TD’s Far trips (Cuba, New York, Shanghai…)
  • Legal Trips Institutional Trips
  • Codex workshop Partner events
  • Summer school Buitenlandse stage
  • Padel toernooi (in samenwerking met Osaka)

Summer School Europa

ELSA International heeft een gevarieerd aanbod aan bestemmingen voor de studenten aan onze Universiteit – van International Investment Law in Athene tot International Economic Criminal Law in Lissabon.

Bovendien krijgen onze ELSA-leden een korting van 50 euro op vertoon van hun lidkaart, dewelke je bij aanvang van het schooljaar kunt aankopen voor slechts 5 euro.

Students on stage 

Students On Stage is het studentenfestival waarmee het academisch jaar feestelijk wordt afgetrapt door de studenten aan de stadscampus van de Universiteit Antwerpen. Elk jaar zakken er steeds meer studenten af naar het Sint-Jansplein dat helemaal wordt omgetoverd naar een studentikoos feestparadijs – uiteraard kunnen wij hier niet ontbreken met onze ELSA-stand. Je krijgt hier de mogelijkheid om een ELSA-lidkaart te kopen en krijgt daarbovenop een goedgevulde goodiebag mee. We nodigen jullie van harte uit om zeker onze stand te passeren – we bieden trouwens de goedkoopste en beste Gin-Tonics van heel het plein aan! 

 

ELSA Trips

De welbekende ELSA Trips, een onvergetelijk ervaring die je absoluut niet mag missen. Gedurende het academiejaar worden er drie verschillende reizen georganiseerd, elks met een eigen focus;

De Institutional Road Trip vindt plaats in het eerste semester van het academiejaar. Zoals je misschien al kunt afleiden uit de naam, verplaatsen we ons hier met een bus naar één van onze buurlanden. Daar bezoeken we verschillende instellingen die iets te maken hebben met het (internationaal) recht. Uiteraard is ontspanning ook belangrijk. We duiken het nachtleven.

MENS SANA IN CORPORE SANO

Voor vele studenten zijn de studentenfeesten en de bijhorende alcoholconsumptie onontbeerlijk tijdens hun jaren aan de universiteit. ELSA Antwerpen neemt daarom elk jaar deel aan enkele sportieve evenementen om toch een gezonde, gebalanceerde levensstijl te behouden. Sport en gezondheid spelen immers een cruciale rol in deze studentenvereniging.

Zo neemt ELSA Antwerpen elk jaar deel aan de Antwerp Students League Voetbal-competitie. De jongens en meisjes van het ELSA voetbalteam behaalden vorig jaar de achtste finale.

ELSA was dit jaar tevens aanwezig op de Antwerpse 10-uren loop. Het doel: zo veel mogelijk rondjes lopen rond het MAS binnen een tijdspanne van 10 uur. 

Rond het MAS worden ook animatie en foodtrucks voorzien. De studenten kunnen dus tijdens en/of na het lopen genieten van een pintje en muziek.  Studenten die liever niet lopen zijn uiteraard ook welkom op dit evenement maar onthoudt wel dat elke loper een gratis consumptie krijgt per gelopen rondje. Voldoende motivatie om een rondje te lopen dus!

Samen met onze partners proberen we deze sportieve prestaties te koppelen aan een mooi en lokaal project. Zo werd er vorig jaar geld ingezameld voor de Minderbroeders Kapucijnen op de Ossenmarkt. ELSA behaalde vorig jaar een verdiende 4de plaats op dit evenement. 

Sinds 2020 organiseert ELSA in samenwerking met Osaka en Deltaworx een padel toernooi.

De naam van dit nieuwe evenement? PadElsa! Dit evenement was meteen een groots succes en trok vele leden aan. Het padel toernooi wordt afgesloten met een (informeel) netwerkevent waar de verschillende partners van ELSA Antwerpen vertegenwoordigd zijn.

Kortom: het ideale evenement om te socializen, sporten en netwerken!

WhatsApp Image 2022-08-04 at 3.40.55 PM
SEMINARS & CONFERENCES

Elsa Antwerpen is binnen de studentengemeenschap bekend voor haar lezingen en debatten. We zullen ook dit jaar alles uit de kast halen om de meest boeiende lezingen en debatten te organiseren. Dit lukt uiteraard niet zonder sprekers, keer op keer zetten we alles op alles om de beste sprekers te strikken, zo zagen in het verleden Jef Vermassen, Johan Platteau reeds over de vloer passeren, maar ook Alain Remue van de Cel Vermiste Personen kwam langs voor een boeiende getuigenis. Naast de unieke ervaring. Het is ook onze bedoeling om jaarlijks bij te blijven met de actualiteit en verwelkomen daarom ook graag sprekers die over een prangend actueel thema kunnen komen vertellen/debatteren. Om te weten welke sprekers volgend jaar onze aula zullen passeren, zullen jullie nog even moeten wachten, maar we verwachten een meer dan boeiend jaar en staan te popelen om jullie allen te verwelkomen. Hou zeker ook onze sociale media in de gaten!

cropped-Untitled-150-×-60px-512-×-512px-1.png
Think Global, Act Local.
Laatste berichten
November 23, 2022
November 23, 2022
November 23, 2022
Categories