Over ons

Elsa Antwerpen

Elsa Antwerpen
Think Global, Act Local.

ELSA, de European Law Student’s Association is een internationale, onafhankelijke, niet-politieke organisatie, zonder winstoogmerk, voor en door studenten. We bestaan uit studenten en afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in professionele en persoonlijke ontplooiing naast hun universitaire studies. ELSA Antwerpen biedt hier het ideale platform voor aan. Bovendien zijn we een brug tussen studenten en de juridische arbeidsmarkt doorheen Europa.

ELSA Antwerpen organiseert een waaier aan academische en professionele evenementen die binnen de ELSA-visie passen. We bieden onze leden de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien kunnen leden van ELSA deelnemen aan onze stageprogramma’s en bijdragen tot de officiële publicaties van ELSA International. Het ELSA netwerk bereidt actieve leden voor op hun carrière door de (internationale) ervaringen die ze bij ELSA Antwerpen opdoen

Wat doen we?

  • Lezingen
  • Codexworkshop
  • TD, galabal, receptie
  • Legal trip, far trip, institutional road trip
  • Jobdays, partner events
  • Padel toernooi (in samenwerking met Osaka)

ELSA trips

De welbekende ELSA Trips, een onvergetelijk ervaring die je absoluut niet mag missen. Gedurende het academiejaar worden er drie verschillende reizen georganiseerd, elk met een eigen focus;

De Institutional Road Trip vindt plaats in het eerste semester van het academiejaar. Zoals je misschien al kunt afleiden uit de naam, verplaatsen we ons hier met een bus naar één van onze buurlanden. Daar bezoeken we verschillende instellingen die iets te maken hebben met het (internationaal) recht. Uiteraard is ontspanning ook belangrijk. We duiken het nachtleven in en verkennen het lokale studentenleven, haal die dansmoves dus al maar boven! Kortom, de Institutional Trip is de ideale trip om op korte tijd veel te zien, plezier te hebben en een stad beter te leren kennen. Enkele spraakmakende locaties die we in het verleden reeds bezochten zijn Luxemburg, Straatsburg en Kopenhagen. Onze Road Trip wil je écht niet missen!

De Far Trip wordt georganiseerd in de lesvrije week van het tweede semester. Op deze reis bezoeken we een land buiten de grenzen van ons continent. Wanneer we denken aan landen buiten Europa is niets te vergezocht, denk maar aan landen zoals USA, Cuba en China! Van cultuur opsnuiven en lokaal eten proberen, naar het bezoeken van bekende monumenten en diverse musea – we doen het allemaal. Naast al die cultuur moet ook het uitgaansleven weer uitgetest worden, daar gaan die dansmoves weer! De groep bestaat meestal uit een 20-30- tal personen die door lid te worden van onze vereniging slechts een deel van de reis effectief zelf moeten betalen. Kort samengevat, een onvergetelijke ervaring op onvergetelijke plekken met een fijne groep mensen.

Afsluiten doen we met de Legal trip die ook plaatsvindt tijdens het tweede semester. Het is een korte maar – vergis je niet – krachtige citytrip. We reizen naar onze bestemming met het vliegtuig en bezoeken ook daar de belangrijkste instellingen. Verder is het gewoonweg genieten van de bestemming, ontspannen en de sfeer opsnuiven. Voorgaande steden waren: Genève, Madrid, Athene…

Als jij iemand bent die geniet van reizen, graag de wereld verder wil ontdekken in groep en onvergetelijke herinneringen wil opdoen dan  zit je bij ELSA Antwerpen zeker goed. Ready to go?

1

SEMINARS & CONFERENCES

ELSA Antwerpen is binnen de studentengemeenschap gekend om haar lezingen en debatten. Elk jaar opnieuw haalt ELSA het beste uit de kast om de meest boeiende lezingen en debatten te organiseren. We gaan op zoek naar sprekers over heel het spectrum van het recht en zelfs daarbuiten. Zo zagen we in het verleden al bekende strafpleiters als Jef Vermassen en Johan Platteau over de vloer passeren maar is ook Alain Remue van de Cel Vermiste Personen langsgekomen voor een boeiende getuigenis over zijn werkervaring. Naast ervaringen of grote mediazaken is het ook de bedoeling om jaarlijks bij te blijven met de actualiteit en daarom verwelkomen we ook graag sprekers die over een prangend actueel thema kunnen komen vertellen of debatteren. Om te weten welke sprekers volgend jaar naar onze aula’s zullen komen kan je altijd een kijkje nemen op onze blog of social media waar alle lezingen worden aangekondigd.

Mens Sana in corpore Sano

Rechtenstudenten zitten ongetwijfelfd bij de beste drinkers van de Universiteit. De vraag rijst echter of ze naast het drinken en het feesten ook goed zijn in sport. Om deze vraag te beantwoorden doet ELSA Antwerpen jaarlijks mee aan verschillende sportcompetities en organiseert ze bovendien zelf sportevents. Het is voor onze verenining immers belangrijk dat de leden een gezonde, gebalanceerde levensstijl behouden waarin de nodige uren sport onontbeerlijk zijn.

De Antwerp Student League

De ASL is een voetbalcompetitie waaraan alle studentenverenigingen uit Antwerpen mogen medoen om te laten zien welke verening de beste voetbaltalenten onder haar leden heeft. Naast het feit dat dit toernooi een betere teamband schept tussen de leden van de verening is het ook de ideale manier om op een gezellige manier een paar uur per week te sporten. ELSA Antwerpen speelde vorig jaar samen met CAPITANT en behaalde de achtste finales.

De Antwerpse 10-urenloop

ELSA was dit jaar tevens aanwezig op de Antwerpse 10-urenloop. Het doel: zo veel mogelijk rondjes lopen rond het MAS binnen een tijdspanne van 10 uur.

Rond het MAS worden ook animatie en foodtrucks voorzien. De studenten kunnen dus tijdens en/of na het lopen genieten van een pintje en muziek.  Studenten die liever niet lopen zijn uiteraard ook welkom op dit evenement maar onthoud wel dat elke loper een gratis consumptie krijgt per gelopen rondje. Voldoende motivatie om een rondje te lopen dus!

Samen met onze partners proberen we deze sportieve prestaties te koppelen aan een mooi en lokaal project. Zo werd er vorig jaar geld ingezameld voor de Minderbroeders Kapucijnen op de Ossenmarkt. ELSA behaalde vorig jaar een verdiende 4de plaats op dit evenement.

PADELSA

ELSA Antwerpen doet niet enkel mee aan sportevents en competities, het organiseert ook haar eigen sportevenementen. Het meest populaire sportevenement dat door ELSA Antwerpen wordt georganiseerd is de befaamde PADELSA. Zoals de naam al doet vermoeden is PADELSA een groot padeltoernooi waarbij zowel leden als partners van ELSA Antwerpen met elkaar in competitie gaan. Door het grote succes van dit toernooi is ELSA Antwerpen dit jaar een samenwerking gestart om alle deelnemende kandidaten van een leuke PADEL-shirt te voorzien. Daarnaast krijgt het winnende team een zeer mooie prijs. Uiteraard wordt dit evenement afgesloten met een leuke drink, de ideale gelegenheid voor een leuke informele ontmoeting tussen leden en partners van ELSA Antwerpen.

Kortom: het ideale evenement om te socializen, sporten en netwerken!

Students on stage 

Students On Stage is het studentenfestival waarmee het academisch jaar feestelijk wordt afgetrapt door de studenten aan de stadscampus van de Universiteit Antwerpen. Elk jaar zakken er steeds meer studenten af naar het Sint-Jansplein dat helemaal wordt omgetoverd naar een studentikoos feestparadijs – uiteraard kunnen wij hier niet ontbreken met onze ELSA-stand. Je krijgt hier de mogelijkheid om een ELSA-lidkaart te kopen en krijgt daarbovenop een goedgevulde goodiebag mee. We nodigen jullie van harte uit om zeker onze stand te passeren – we bieden trouwens de goedkoopste en beste Gin-Tonics van heel het plein aan!
Latest Posts
september 12, 2022
september 11, 2022
september 10, 2022
Ads
Categories