PROFESSIONAL DEVELOPMENT

Wat is Professional Development?

Professional Development biedt een unieke opportuniteit voor ELSA-leden om een internationale stage te volgen bij een groot internationaal kantoor of bedrijf. Het doel hiervan is om rechtenstudenten en jonge advocaten de mogelijkheid te bieden om werkervaring op te doen in het buitenland. De stages zijn divers, duren tussen de 2 weken en 2 jaar en bevatten verschillende rechtsgebieden. Door het enorme netwerk van ELSA hebben studenten keuze tussen honderden stageplekken verspreid over meer dan veertig landen.

Daarnaast biedt ELSA, in vergelijking met andere stageprogramma’s, stagiairs een persoonlijke benadering gedurende het hele proces. Wij helpen de studenten bij het kiezen van de juiste stage, het vinden van huisvesting, het eventueel verkrijgen van een VISUM en ook het mee organiseren van sociale en culturele evenementen om de stad ten volle te ontdekken. Aldus is het voor rechtenstudenten een gouden kans om hun CV rijkelijk aan te vullen en tegelijk een onvergetelijke ervaring op te doen.

Hoe schrijf ik mij hiervoor in?

Wie wilt deelnemen aan het professional development programma dient eerst en vooral lid te zijn van ELSA. Een lidkaart kan je kopen op onze website of via een van onze bestuursleden. Vervolgens bestaat het programma uit twee cyclussen, één per semester. Het is de bedoeling dat je in één van de twee cyclussen meedoet aan de infosessie die gegeven wordt door onze VP Professional Development, die je in detail zal uitleggen hoe de applicatie in zijn werk gaat. Vanaf dan kan je ook met al je vragen en opmerkingen terecht bij onze VP die jouw contactpersoon zal zijn voor het verdere verloop van je stage.

VP Professional Developmennt 2022-23

Lore Roggeman

+32 493 54 32 44

Mail: lo***********@el***********.be

Latest Posts
september 12, 2022
september 11, 2022
september 10, 2022
Ads
Categories